Gerotatie

Oefentoestel voor alle ledematen welke zowel staand als zittend (vanuit een rolstoel)  is te gebruken.

Op voorraad

De Gerotatie is een bijzonder veelzijdig oefentoestel voor;

  • armoefeningen
  • beenoefeningen
  • buiktraining
  • rugtraining
  • schouderoefeningen.

De oefeningen worden uitgevoerd door een instelbare hefboom aan te duwen of aan te trekken. De beginstand van de roterende hefboom kan op 360 graden worden ingesteld en er kan vervolgens tegen de hefboom worden geduwd of aan de hefboom worden getrokken. Doordat de hefboom in twee richtingen belastbaar is kunnen er veel meer oefeningen met het toestel worden uitgevoerd. De lengte van de hefboom is instelbaar in 8 stappen.

De hefboom is voorzien van een rond kussen welke met kunstleder is bekleed en twee handgrepen. Het ronde kussen wordt gebruikt bij beenoefeningen en de buik- en rugspiertraining. De handgrepen worden gebruikt tijdens de oefeningen van de armen en schouders.

Een uniek onderdeel van de Gerotatie is het feit dat het draaipunt van de hefboom met een eenvoudige handeling kan worden ingesteld in hoogte tussen 55cm en 83cm vanaf de grond gemeten. Door deze unieke eigenschap kunnen zowel staande als zittende oefeningen worden uitgevoerd. Het is mogelijk om vanaf een oefenbank of stoel te trainen maar ook rechtstreeks vanuit de rolstoel. Voor de staande oefeningen zijn extra handgrepen voor steun tijdens het trainen aangebracht. Aan de onderzijde van de Gerotatie is een aluminium grondplaat geplaatst voor stevigheid van het toestel.

Bij specifieke oefeningen of een gladde vloer wordt geadviseerd om het toestel te verankeren aan de muur. Montagegaten voor muurmontage zijn reeds aanwezig.

Hoogte 206 cm., benodigde vloeroppervlak 170 x 140 cm.

Meer informatie
Soort apparaat trainings- en revalidatie-apparaat
Doelgroep n.v.t.
Prijs voor grotere aantallen? n.v.t.
Thera trainer Tigo onderbeensteunen n.v.t.