uMotion

De uMotion is een betrouwbare loophulp en oefentherapeutisch hulpmiddel in één, speciaal ontwikkeld met en voor mensen met de ziekte van Parkinson.

Op voorraad

Als de standaard rollator niet meer veilig genoeg is, bijvoorbeeld omdat u de ziekte van Parkinson heeft, dan is de uMotion een verstandige aankoop. U kunt er niet alleen veilig mee lopen, maar ook uw therapeutische oefeningen mee doen. Gewoon in uw eigen, vertrouwde omgeving. Iedere dag.De uMotion is een betrouwbare loophulp en oefentherapeutisch hulpmiddel in één, speciaal ontwikkeld met en voor mensen met de ziekte van Parkinson. De uMotion is veel stabieler dan een gewone rollator dankzij de u-vorm van het frame. Verder heeft de uMotion alle specifieke eigenschappen die Parkinson patiënten helpen om veilig te bewegen en langer zelfstandig te zijn.

uFrame

De uMotion heeft een u-vormig frame, dat voor unieke stabiliteit zorgt. Uw voeten staan tussen het frame in. Dat stimuleert een correcte lichaamshouding en zorgt ervoor dat u veilig kunt lopen én oefeningen doen.

Stootbumper

Vlak boven de voorwielen bevinden zich twee stootbumpers. Deze zorgen voor een stukje extra veiligheid, vooral in krappe ruimtes.

Drempelhulp

Speciaal voor het passeren van drempels heeft de uMotion een ingebouwde drempelhulp. De drempelhulp heeft drie standen voor hoge en lage drempels. De kleine wieltjes aan het einde van de drempelhulp rollen de uMotion over de drempel en hebben een anti-kantelfunctie.

Laser

Freezing of gait (FOG) is een bekend verschijnsel bij de ziekte van Parkinson. De uMotion is voorzien van een laserstraal die een groene streep tussen de achterwielen projecteert. De positie is aan te passen. Door over de groene streep te stappen wordt de freezing opgeheven. Groen laserlicht is zes keer beter zichtbaar dan rood laserlicht.

Verstelbaarheid

De uMotion is gemakkelijk in hoogte verstelbaar en kan daardoor precies op uw lichaamslengte worden afgestemd. De uMotion is daarmee geschikt voor iedereen tussen 1.50 en 1.85 meter lang.

Sleeprem

Voor extra controle over de uMotion kunt u met de sleeprem de gewenste weerstand instellen. De sleeprem kan ook asymmetrisch worden ingesteld.

Comfortabele zitting met antislip

De uMotion heeft een royale, comfortabele zitting met antislip en een rugsteun. Handig voor onderweg, als u moe bent en even wilt uitrusten. Dankzij de antislip bekleding kan de zitting ook als dienblad worden gebruikt.

Omgekeerd remsysteem

Omdat de uMotion standaard op de rem staat, rolt hij niet ongewenst bij u vandaan. De uMotion rolt alleen als u één of beide remhendels inknijpt. Zodra u ze weer loslaat, komt de uMotion direct tot stilstand. Het remsysteem is ook met één hand te bedienen.


Meer informatie
Soort apparaat trainings- en revalidatie-apparaat
Doelgroep n.v.t.
Prijs voor grotere aantallen? n.v.t.
Thera trainer Tigo onderbeensteunen n.v.t.